0 I Livstil/ Simple Living

Hudpleje der passer på dig og miljøet.

hudpleje

Intro

Hudpleje er vigtigt for mig, og det er jeg ikke alene om. Herhjemme handler vi hudpleje og kosmetik for over 7 mia. kr. om året skriver Børsen. I følge analytikere ved  Goldman Sachs omsætter skønhedsindustrien for $90 billioner om året på verdensplan.  (**)

Og skønhed er faktisk noget, vi genkender instinktivt. Forsøg har vist, at en baby på tre måneder, vil smile længere til et ansigt, bedømt af andre voksne som attraktivt. Så det er jo ikke så underligt, at skønhedsindustrien har kronede dage. Vi ønsker os større øjne, rødere mund, fyldigere hår og alle de andre ting vi forbinder med skønhed. 

I årtier har vi ikke skænket en tanke, hvilken pris denne trang til perfektion, kan have for vores sundhed og miljøet omkring os. Heldigvis blander en ny stemme sig i debatten. En stemme der, efter at have banet sig vej gennem billeder af dyreforsøg og tåger af kemikalier, nu siger stop.  Nita Morina,  hvis blog indlæg du skal til at læse, er en af de stemmer. 

God fornøjelse

Jette Skov

 

Hudpleje

Hudpleje og Mikroplast

I september 2016 vedtog Storbritannien en lov der gjorde ulovligt at bruge mikroplastik i udvalgte hudpleje produkter1.  Årsagen til forbudet er at mange af disse stykker mikroplastik ender op i havet, hvor forskellige små havdyr spiser det. Da disse små havdyr siden spises af større havdyr der så fanges af os, så ender en del af denne mikroplast på vores egne tallerkner. Det er viden om dette der får mig til at tænke på hvordan jeg påvirker planeten ved at købe hudpleje produkter der skader miljøet, og potentielt vores egen sundhed.

Hvad vi putter på vores hud er lige så vigtigt et spørgsmål som hvad vi spiser, så vi bliver nødt til at kunne forstå hvilke processer der ligger bag og hvilke ingredienser der kommer i, disse cremer og makeup. Vidste du at der kan være op til 350000 stk mikroplast i en enkelt creme.(*)

 

Hænger pris og kvalitet sammen ?

Ved at passe på din hud, både på ansigtet og kroppen, kan du reducere chancen for solskoldning, tidlig aldring, hud irritationer som akne, m.m. At passe på din hud bør være en vigtig del af din dagligdag. Men selv om at skønhedsindustrien er en multi milliarder dollars industri, er  de ikke altid 100% ærlige overfor  deres forbrugere. Er det virkeligt nødvendigt at bruge all disse ingredienser? Retfærdiggør kvaliteten, prisen af dette produkt? Køber jeg noget som kommer fra en human og miljøvenlig kilde?  Disse var nogen af de spørgsmål jeg stillede mig selv når jeg stod og skulle til at bruge en-fjerdedel af min SU på produkter som: cremer til hud og øjne, hud rensnings produkter og ansigts skrubs.

Jeg lavede en del  research, og fandt ud af at berømte mærker som Benefit, Clinique og Maybelline, stadig tester på dyr den dag i dag.2 Dette inspirerede mig til at smide alle mine købte skønhedsprodukter ud og lave mine egne. Jeg fandt en skønheds blogger der hedder Jenni Raincloud3. Hendes hjemmeside har en masse opskrifter på forskellige hudpleje produkter man kan lave billigt derhjemme. Jeg valgte en hudpleje rutine der bedst passede til min hudtype og min hverdag. I dag følger jeg et simpelt 4-step program, der inkluderer ingredienser vi allerede har i køleskabet eller i skabene. De fire trin inkluderer: en olie renser, en ansigtssæbe, en toner, og en all-around ansigts creme.

 

Hudpleje

 

S.U. Budget og Miljøvenlig

 

  • Rense olie er simple koldpresset, jomfru kokosolie, det fjerner makeup uden at hive i huden og uden at efterlade den dehydreret. Et glas kokosolie jeg køber i supermarkedet holder mindst 4 måneder for mig.
  • Ansigtssæben er en flydende castille sæbe, lavet eksklusivt af vegetabilske olier, der blandes med en lige så stor mængde destilleret vand, castille sæben fjerner den overskydende kokosolie fra ansigtet, og efterlader det glat og rent. Jeg køber mine i 1 liter flasker fra Amazon, og den holder i op til et år
  • Ansigtstoneren er lavet af økologisk æblecider vinegar, mixed med samme mængde destilleret vand, jeg putter disse ting i en lille spray flask og sprøjter det rundt på mit ansigt efter sensitivitet. Syren i æblecider vingæren reducere hudens PH-niveau og beskytter det mod infektioner, det kan blive købt i alle supermarkeder og kan blive brugt til at lave nok toner til 6 måneder
  • Min all-around ansigts creme er lavet af organisk, koldpresset shea smør som er mixed med mandel olie, begge af disse hydrerer, beskytter og gør huden blødere, uden at bruge nogle syntetiske kemikalier eller konserveringsmidler. Jeg blander disse to ingredienser i en elektronisk mixer, og placere dem i en glaskrukke. Begge ingredienser kan købes i helse butikker eller på Amazon. Mix 200g shea smør og 50ml  mandel olie og du har creme til 3 måneder. Husk at holde det koldt i køleskabet.

 

Giv det videre!

Jeg føler mig meget bedre tilpas nu, hvor jeg bruger produkter med bare  1-2 ingredienser. Det er en fantastisk bonus at de er 100% naturlige, og ikke skader miljøet eller dyr. Min hud bliver ikke længere bombarderet med laboratorie fremstillede produkter fyldt med kemikalier der kunne gøre min hud mere sensitiv og problematisk. Jeg er også begyndt  at få mine familie og venner til at kigge på alternativ hudpleje. Jeg håber vi på den måde kan leve lidt grønnere og passe bedre på os selv og miljøet.

 

 

 

(*) 

(**)

1 – https://www.theguardian.com/environment/2018/jan/09/plastic-microbeads-ban-enters-force-in-uk

2 – https://www.peta.org/living/beauty/beauty-brands-that-you-thought-were-cruelty-free-but-arent/

3 – http://jenniraincloud.com/skin-care-recipes/

 

 

Du kan også lide

Ingen kommentarer

Efterlad et Svar