0 I Cirkulær Økonomi/ Fede Genbrugsruter og Butikker./ Vintage og 2nd Hand.

Kauf Dich Glücklich i Berlin

Berlin vintage guide

– En tur til genbrugens mekka.

Berlin kan få et hvert vintage hjerte til at slå hurtigere – byen der historisk har været en hver genbrugs aficionados Mekka, kan stadig lever varen. Berlin virker til at være en utømmelig kilde til unikke fund, curiosa fra før murens fald og inspiration fra de sidste 5 årtier.

Her har du en kurateret liste og en garanteret god start på din genbrugs jagt. Enjoy!

Garage – The grand old lady af Berlin genbrug.

Her køber du genbrug efter vægt. Husk at sætte god tid af, der er meget der skal bladres igennem. Men stedet rummer guld hvis du graver dybt nok. Og Schöneberg rummer også den historiske Café Einstein Stammhaus, der ligger et stenkast fra Garage – book bord til brunch, så har du også noget at stå imod med inden du dykker ned i bunkerne.

Ahornstrasse 2, Schöneberg

Åbningstider: Man–Fre 11:00–19:00 Lørdag 11:00–18:00
Happy hour: onsdag 11:00–13:00, 30% off

Humana – The second hand department store.

Man kan finde Humana butikker i hele Berlin (tjek locations her humana-second-hand.de ) og der er virkelige gode fund at blive gjort. Står du og mangler en varm Loden frakke, den perfekte 90´er sweatshirt eller bare et par leaderhosen til den næste oktober fest – er Humana the place to go. Ud over de mange små butikker strøet ud over byen, er der Humana på Frankfurter Tor. Et regulært genbrugs department store. Priserne er lave og udvalget er enormt. Go go go.

Frankfurter Tor 3, Friedrichshain

Åbningstider: Man-lør. 10:00-20:00

 

 

Vintage Galore – Sofistikeret Second Hand.

Den smukkest kuraterede vintage butik (hovedsageligt møbler og interiør). Alt er i den bedste stand. Stedet du går hen og finder sjældne møbler og handpicked fashion og acces.

Sanderstraße 12, Kreuzberg

Åbningstider: Ons–Fre. 14:00–20:00 Lør. 12:00–18:00

Aura Berlin – Kimono Lovers.

Overvældende smukt udvalg af vintage kimonoer – smukke farver og tung silke i lange baner. Det bedste udvalg jeg har set uden for Japan.

Sanderstraße 13, Kreuzberg

Åbningstider: Man-Fre: 13:00-20:00 Lør: 12:00 -19:00

Sing Blackbird – Boutique og kaffebar.

Her finder du secondhand designer fashion og Berlin street style. Butikken er altid fyldt med kvinder og mænd der posere og prøver deres fund i alle lokalets hjørner og kroge. I den lille cafe kan du købe skøn kaffe og vegansk mad og kage.

Sanderstrasse 11, Kreuzberg

Åbningstider: Man-Søn 10.30-20:00

 

 

Veb Orange – Farvekoordineret 60´er og 70´er fund.

En klassiker og en instagram darling pga. deres syrede stillebens og farvekoordinerede ekstravaganca, af alt hvad hjertet begærer af køkkenudstyr, keramik og nipsgenstande fra de glade 60´er. Når du alligevel er i Oderberger str. Så slå et smut over vejen og spis byens bedste vafler på den charmerende Kaffebar Kauf Dich Glücklich, der ligger i nr. 44

Oderberger Str. 29, Prenzlauer Berg

Åbningstider: Man-Lør 11.00 – 19.00

Loppemarkedet i MauerPark – skrammel, nyt og gammelt.

Brug et par timer søndag i Mauerpark – en meget populær beskæftigelse både for indfødte og turister. På trods af populariteten har Mauerpark-markedet stadig den autentisk berlinerstemning fra de glade 1990’ere.

Mauerpark, Prenzlauer Berg

Åbningstid: Søndag 9:00-17:00

 

Pak den store kuffert, eller endnu bedre tag afsted i kassevogn – Berlin er en utømmelig skattekiste af genbrugsfund og byen der giver dig de bedste muligheder for at være #circularandsocial.

 

Du kan også lide

Ingen kommentarer

Efterlad et Svar